Over ons

Een ondernemersloket voor ondernemers

Met het Centrum voor Verduurzaming (CvV) werkt de regio Alkmaar hard aan het verduurzamen van haar bedrijventerreinen. Het centrum adviseert, ondersteunt én ontzorgt ondernemers naar een energie-neutrale toekomst.

Het CvV is een samenwerkingsverband van ondernemers en haar ondernemersverenigingen, omgevingsdiensten, de gemeenten in de regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk & Waard, Heiloo en Uitgeest), de provincie Noord-Holland, het Ontwikkelingsbedrijf NHN, energiecorporaties en bestaande lokale initiatieven.

De gezamenlijke ambitie vanuit deze publieke en private partijen is om energie-neutrale bedrijven(terreinen) te hebben gerealiseerd in 2040.

Er zijn kansen als het om verduurzaming van uw onderneming gaat. 

Ondernemersloket

Het centrum is feitelijk een ondernemersloket, voor en door ondernemers. Het ondersteunt u bij het verduurzamen en uiteindelijk energie-neutraal maken van uw organisatie en bedrijfspand.

Hierbij gaat het om een besparing op de energiekosten, maar ook in groter verband: het benutten van kansen als het gaat om toekomstbestendige bedrijventerreinen.

Onze diensten

Om bedrijven te begeleiden bij het zetten van verduurzamingsstappen richting energieneutraal, biedt het Centrum voor Verduurzaming de volgende diensten aan:

Energiescan

Het Centrum voor Verduurzaming begeleidt ondernemers naar een energie efficiënte bedrijfsvoering.

Subsidie­ondersteuning

Subsidies spelen een cruciale rol in de energietransitie en zijn van onschat­bare waarde.

Wat bieden wij meer

Het Centrum voor Verduurzaming doet veel. Zo organiseren wij binnenkort informatiebijeenkomsten op locatie.